Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 4.9 % |
| begin-SG: | 1046 |
| eind-SG: | 1013 |
| EBC (kleur): | 17.0 |
| EBU (bitterheid): | 14.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pale Ale mout | 1070 gr |
|
9 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Tarwevlokken | 530 gr |
|
|
|
| Tarwemout (licht) | 320 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Swaen Melany | 210 gr |
|
70 EBC
|
Leverancier: The Swaen |
| Galena hopbloemen | 3 gr |
60 min. |
15.6 α
|
Bloemen |
| Saaz | 12 gr |
15 min. |
2.5 α
|
Bloemen |
| Koriander | 1 gr |
5 min. |
|
|
| Sinaasappelschil, gedroogde | 2 gr |
5 min. |
|
|
| Paradijszaad | 1 gr |
5 min. |
|
|
| Safbrew WB-06 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Maischwater | 8.7 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7.9 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 7 gr/ltr |
|
|
|
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 2 min. |