Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Waitzsen
| datum: | 5 mei 2020 |
| van: | Michael Woolthuis |
| klasse: | A |
| stijl: | Weizen |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 6.1 % |
| begin-SG: | 1053 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 18.0 |
| EBU (bitterheid): | 12.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1070 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Tarwemout (4 EBC) | 1070 gr | 4 EBC | ||
| Kristalmout (120 EBC) | 107 gr | 120 EBC | ||
| Cara Vienna (30-60 EBC) | 107 gr | 50 EBC | ||
| Hallertau Hersbrücker | 21 gr | 60 min. | 2.2 α | Bloemen |
| Saaz | 8 gr | 10 min. | 3 α | Bloemen |
| Maischwater | 9.6 ltr | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 6.5 ltr | Leverancier: Kraan | ||
| Safbrew WB-06 | 1 | Leverancier: Fermentis | ||
| Bottelsuiker | 5-8 gr/ltr |
Maischschema
| 70 °C | 66 °C | 78 °C |
| stort min. | 60 min. | 2 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=343