Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Waitzsen

datum:5 mei 2020
van:Michael Woolthuis
klasse:A
stijl:Weizen

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:6.1 %
begin-SG:1053
eind-SG:1010
EBC (kleur):18.0
EBU (bitterheid):12.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1070 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 1070 gr   4 EBC  
Kristalmout (120 EBC)107 gr   120 EBC  
Cara Vienna (30-60 EBC)107 gr   50 EBC  
Hallertau Hersbrücker21 gr 60 min. 2.2 α Bloemen  
Saaz hop8 gr 10 min. 3 α Bloemen  
Maischwater9.6 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater6.5 ltr     Leverancier: Kraan
Safbrew WB-061     Leverancier: Fermentis
Bottelsuiker5-8 gr/ltr      

Maischschema

70 °C66 °C78 °C
stort min.60 min.2 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=343