Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Eindelijkwitbier

datum:5 maart 2019
van:Michael Woolthuis
klasse:A
stijl:Witbier

Beschrijving

Er is nog niet vaak een witbier als maandpakket geweest. Vandaar de naam.

 

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.1 %
begin-SG:1046
eind-SG:1010
EBC (kleur):7.0
EBU (bitterheid):15.0
Brouwhuisefficiëntie75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1000 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwevlokken880 gr      
Munichmout (15 EBC)80 gr   15 EBC  
Havervlokken (2 EBC) 200 gr   2 EBC  
Hallertau Perle 10 gr 60 min. 6.5 α Bloemen  
Koriander5 gr 5 min.    
Citroenschil17 gr 5 min.    
Maischwater8.9 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater7.8 ltr     Leverancier: Kraan
Safbrew WB-061     Leverancier: Fermentis
Bottelsuiker5 gr/ltr      

Maischschema

45 °C43 °C53 °C63 °C72 °C78 °C
stort min.10 min.15 min.15 min.15 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Dit bier leent zich uitstekend voor het maken van kruidigere varianten door middel van het toevoegen van andere kruiden zoals Kamille, Fenegriek of andere kruiden. Let wel: het bier is van zich zelf niet al te zoet dus smaaktoevoegingen vallen snel op.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=324