Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Paasbock
| van: | Theo van de Voorde |
| klasse: | C |
| stijl: | Meibok |
Beschrijving
|
Als U deze maand onderstaand bier gaat brouwen, heeft U tegen Pasen een leuke paasbock. Het is namelijk een imitatie van het paasbier van brouwerij 't IJ. Het recept is van Theo van de Voorde. Werkwijze:
|
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2.5 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Ambermout (50 EBC) | 300 g. | 50 EBC | ||
| Kristalmout (50 EBC) | 100 g. | 50 EBC | ||
| Tarwevlokken | 200 g. | |||
| Gierst | 100 g. | |||
| Basterdsuiker, geel | 250 g. | |||
| Northern Brewer | 20 g. | 75 min. | 6 α | Bloemen |
| Saaz | 15 g. | 15 min. | 4.1 α | Bloemen |
| Korianderpoeder | 3 g. | 15 min. | ||
| Safbrew T-58 | 1 | Leverancier: Fermentis | ||
| Maischwater | 9 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 52 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
| 20 min. | 45 min. | 30 min. | 5 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=30