Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2.5 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Ambermout (50 EBC) | 300 g. |
|
50 EBC
|
|
| Kristalmout (50 EBC) | 100 g. |
|
50 EBC
|
|
| Tarwevlokken | 200 g. |
|
|
|
| Gierst | 100 g. |
|
|
|
| Basterdsuiker, geel | 250 g. |
|
|
|
| Northern Brewer | 20 g. |
75 min. |
6 α
|
Bloemen |
| Saaz | 15 g. |
15 min. |
4.1 α
|
Bloemen |
| Korianderpoeder | 3 g. |
15 min. |
|
|
| Safbrew T-58 | 1 |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Maischwater | 9 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 52 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
| 20 min. | 45 min. | 30 min. | 5 min. |