Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Hopporter
| datum: | 16 augustus 2017 |
| van: | Inkoopcommissie |
| gepubliceerd: | Clubblad september 2017 |
| klasse: | B |
| stijl: | Porter |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.7 % |
| begin-SG: | 1052 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 115.0 |
| EBU (bitterheid): | 44.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
| Watertype | Kraan |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Palemout (3-5 EBC) | 1900 gr | 5 EBC | Leverancier: Thomas Fawcett & Sons | |
| Cara Munichmout (120 EBC) | 400 gr | 120 EBC | ||
| BlackSwaen©BlackExtra | 50 gr | 1250 EBC | Leverancier: The Swaen © Black | |
| Gerst, geroosterd (1300 EBC) | 50 gr | 1300 EBC | ||
| Northern Brewer | 27 gr | 60 min. | 6.9 α | Bloemen |
| Styrian Goldings hopbloemen | 10 gr | 10 min. | 2.0 α | Bloemen |
| Styrian Goldings hopbloemen | 6 gr | koudhop min. | 2.0 α | Bloemen |
| Wyeast 1450 Denny's Favorite 50 | 1 | Leverancier: Wyeast | ||
| Bottelsuiker |
Maischschema
| 70 °C | 66 °C | 78 °C |
| 0 min. | 60 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Koudhop 6 gr Styrian Golding Alternatieve droge gist is: S-04't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=277