Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Hopporter

datum:16 augustus 2017
van:Inkoopcommissie
gepubliceerd:Clubblad september 2017
klasse:B
stijl:Porter

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.7 %
begin-SG:1052
eind-SG:1012
EBC (kleur):115.0
EBU (bitterheid):44.0
Brouwhuisefficiëntie75 %
WatertypeKraan

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (3-5 EBC)1900 gr   5 EBC Leverancier: Fawcett Maris Otter
Cara Munichmout (120 EBC)400 gr   120 EBC  
Black Swaen @Black50 gr   1250 EBC Leverancier: The Swaen
Gerst, geroosterd (1200 EBC)50 gr   1200 EBC  
Northern Brewer27 gr 60 min. 6.9 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen10 gr 10 min. 2.0 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen6 gr koudhop min. 2.0 α Bloemen  
Wyeast 1450 Denny's Favorite 501     Leverancier: Wyeast
Bottel suiker       

Maischschema

70 °C66 °C78 °C
0 min.60 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Koudhop 6 gr Styrian Golding Alternatieve droge gist is: S-04
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=277