Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 5.7 % |
begin-SG: | 1052 |
eind-SG: | 1012 |
EBC (kleur): | 115.0 |
EBU (bitterheid): | 44.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Watertype | Kraan |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Palemout (3-5 EBC) | 1900 gr |
|
5 EBC
|
Leverancier: Thomas Fawcett & Sons |
Cara Munichmout (120 EBC) | 400 gr |
|
120 EBC
|
|
BlackSwaen©BlackExtra | 50 gr |
|
1250 EBC
|
Leverancier: The Swaen © Black |
Gerst, geroosterd (1300 EBC) | 50 gr |
|
1300 EBC
|
|
Northern Brewer | 27 gr |
60 min. |
6.9 α
|
Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 10 gr |
10 min. |
2.0 α
|
Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 6 gr |
koudhop min. |
2.0 α
|
Bloemen |
Wyeast 1450 Denny's Favorite 50 | 1 |
|
|
Leverancier: Wyeast |
Bottelsuiker | |
|
|
|
Maischschema
70 °C | 66 °C | 78 °C |
0 min. | 60 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Koudhop 6 gr Styrian Golding
Alternatieve droge gist is: S-04