Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Saison travail sérieux

datum:4 februari 2017
van:Brouwdagcommissie
klasse:C
stijl:Saison

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:85 min.
alcoholpercentage:7.3 %
begin-SG:1065
eind-SG:1010
EBC (kleur):9.0
EBU (bitterheid):39.0
Brouwhuisefficiëntie:80 %
WatertypeKraan

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1800 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 530 gr   4 EBC  
Vienna mout (8 EBC)130 gr   8 EBC  
Suiker150 gr      
Maischwater8.6 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater7.6 liter     Leverancier: Kraan
Styrian Goldings hopbloemen68 gr 60 min. 2 α Bloemen  
Saaz hop47 gr 5 min. 2.2 α Bloemen  
Belle Saison 1     Leverancier: Lallemand
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

62 °C72 °C78 °C
30 min.30 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Start vergisting bij 20 graden en dan dagelijks 1 graad verhogen tot 27graden. Verder vergisten bij 28 graden gedurende 3 dagen. Daarna koelen naar 5 graden en lageren gedurende minimaal 2 weken. Bottelen met 7 tot 7,5 gram suiker per liter.

Opmerkingen van de webredactie

Recept voor de gezamelijke brouwdag d.d. 4 feb. 2017 Als vervangende gist kan eventueel ook Mangrove Jack French Saison gebruikt worden.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=272