Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 85 min. |
| alcoholpercentage: | 7.3 % |
| begin-SG: | 1065 |
| eind-SG: | 1010 |
| EBC (kleur): | 9.0 |
| EBU (bitterheid): | 39.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 80 % |
| Watertype | Kraan |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1800 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Tarwemout (4 EBC) | 530 gr |
|
4 EBC
|
|
| Vienna mout (8 EBC) | 130 gr |
|
8 EBC
|
|
| Suiker | 150 gr |
|
|
|
| Maischwater | 8.6 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7.6 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Styrian Goldings hopbloemen | 68 gr |
60 min. |
2 α
|
Bloemen |
| Saaz | 47 gr |
5 min. |
2.2 α
|
Bloemen |
| Belle Saison | 1 |
|
|
Leverancier: Lallemand |
| Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 62 °C | 72 °C | 78 °C |
| 30 min. | 30 min. | 5 min. |