Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Bruintje

datum:9 november 2016
van:Inkoopcommissie
klasse:B
stijl:Brown Ale

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.4 %
begin-SG:1051
eind-SG:1013
EBC (kleur):57.0
EBU (bitterheid):25.0
Brouwhuisefficiëntie75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)1900 gr   7 EBC  
Ambermout (50 EBC)140 gr   50 EBC  
Cara Vienna (30-60 EBC)100 gr   50 EBC  
Biscuitmout100 gr   50 EBC  
Pale Chocolate Malt (600 EBC)100 gr   600 EBC Leverancier: Thomas Fawcett & Sons
East Kent Goldings20 gr 60 min. 5 α Bloemen  
East Kent Goldings10 5 min. 5 α Bloemen  
Maischwater9.6 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater7.3 ltr     Leverancier: Kraan
Wyeast 1275 Thames Valley Ale1      
Bottel suiker6gr/liter      

Maischschema

71 °C67 °C78 °C
stort min.60 min.2 min.

Opmerkingen van de brouwer

De hoeveelheid bottelsuiker is bedoeld om deze Northern English Brown Ale een engelse hoeveelheid CO2 te geven. Als je van iets meer schuim houdt voeg dan 4 of 5 gr. per liter suiker toe.

Problemen bij brouwen

Als je liever met droge gist brouwt dan is de Safale S-04 een leuk alternatief.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=267