Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. | 
| kooktijd: | 60 min. | 
| alcoholpercentage: | 5.4 % | 
| begin-SG: | 1051 | 
| eind-SG: | 1013 | 
| EBC (kleur): | 57.0 | 
| EBU (bitterheid): | 25.0 | 
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % | 
 
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden | 
|---|
| Palemout (7 EBC) | 1900 gr | 
  | 
7 EBC
 | 
  | 
| Ambermout (50 EBC) | 140 gr | 
  | 
50 EBC
 | 
  | 
| Cara Vienna (30-60 EBC) | 100 gr | 
  | 
50 EBC
 | 
  | 
| Biscuitmout | 100 gr | 
  | 
50 EBC
 | 
  | 
| Pale Chocolate Malt (600 EBC) | 100 gr | 
  | 
600 EBC
 | 
Leverancier: Thomas Fawcett & Sons  | 
| East Kent Goldings | 20 gr | 
60 min. | 
5 α
 | 
Bloemen   | 
| East Kent Goldings | 10 | 
5 min. | 
5 α
 | 
Bloemen   | 
| Maischwater | 9.6 ltr | 
  | 
  | 
Leverancier: Kraan  | 
| Spoelwater | 7.3 ltr | 
  | 
  | 
Leverancier: Kraan  | 
| Wyeast 1275 Thames Valley Ale | 1 | 
  | 
  | 
  | 
| Bottelsuiker | 6gr/liter | 
  | 
  | 
  | 
 
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C | 
| stort min. | 60 min. | 2 min. |