Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Dubdub

van:Inkoopcommissie
klasse:D
stijl:Dubbel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:6.6 %
begin-SG:1059
eind-SG:1012
EBC (kleur):43.0
EBU (bitterheid):20.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1800 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (17 EBC)300 gr   17 EBC  
Special B140 gr   400 EBC  
Cara-Belge 30-40 ebc200 gr   30 EBC  
Kandijsuiker, donker200 gr      
Tettnanger22 gr 75 min. 3.8 α Bloemen  
Maischwater10 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater8ltr     Leverancier: Kraan
Wyeast 3787 trappist high gravity1     Leverancier: wyeast
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

67 °C63 °C72 °C78 °C
stort 0 min.25 min.40 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Alternatieve droge gist is S-33, laat dan wel de vergistings temperatuur niet boven de 22 graden komen. Dit geeft wel een minder complexe smaak.

Smaakimpressie

Een niet al te zware dubbel met een volle moutige smaak.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=244