Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 6.6 % |
| begin-SG: | 1059 |
| eind-SG: | 1012 |
| EBC (kleur): | 43.0 |
| EBU (bitterheid): | 20.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1800 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Munichmout (17 EBC) | 300 gr |
|
17 EBC
|
|
| Special B | 140 gr |
|
400 EBC
|
|
| Cara-Belge 30-40 ebc | 200 gr |
|
30 EBC
|
|
| Kandijsuiker, donker | 200 gr |
|
|
|
| Tettnanger | 22 gr |
75 min. |
3.8 α
|
Bloemen |
| Maischwater | 10 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 8ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast 3787 trappist high gravity | 1 |
|
|
Leverancier: wyeast |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| stort 0 min. | 25 min. | 40 min. | 5 min. |