Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 9.0 % |
begin-SG: | 1082 |
eind-SG: | 1016 |
EBC (kleur): | 15.0 |
EBU (bitterheid): | 32.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Palemout (7 EBC) | 1750 gr |
|
7 EBC
|
|
Tarwemout (4 EBC) | 900 gr |
|
4 EBC
|
|
Tarwemout, donker (15 EBC) | 250 gr |
|
15 EBC
|
|
Tarwe, ongemout | 850 gr |
|
|
|
Magnum | 10 gr |
75 min. |
14.5 α
|
Bloemen |
Citra | 5 gr |
10 min. |
14.4 α
|
Bloemen |
Citra | 5 gr |
1 min. |
14.4 α
|
Bloemen |
Eik chips amerikaans heavy toast | 4 gr |
Lagering min. |
|
Leverancier: Brouwland |
Maischwater | 15 |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 4 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Wyeast 3942 Belgian Wheat | 1 |
|
|
Leverancier: Wyeast |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
56 °C | 53 °C | 63 °C | 78 °C |
stort min. | 20 min. | 45 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
De laatste hopgift pas toevoegen na het koken en minimaal 5 minuten in de nog hete wort laten zitten.
De eiken chips toevoegen tijdens de lagering. Maximaal 2 tot 3 weken.
Problemen bij brouwen
Soms is er na 45 min. op 63 graden nog zetmeel aanwezig. Blijf dan op 63 graden tot de jodium poef negatief is.