Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Tarwevino

van:Inkoopcommissie
klasse:C
stijl:Witbier (Sterk)

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:9.0 %
begin-SG:1082
eind-SG:1016
EBC (kleur):15.0
EBU (bitterheid):32.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)1750 gr   7 EBC  
Tarwemout (4 EBC) 900 gr   4 EBC  
Tarwemout Donker (15 EBC) 250 gr   15 EBC  
Tarwe, ongemout850 gr      
Magnum10 gr 75 min. 14.5 α Bloemen  
Citra 5 gr 10 min. 14.4 α Bloemen  
Citra 5 gr 1 min. 14.4 α Bloemen  
Eik chips amerikaans heavy toast4 gr Lagering min.   Leverancier: Brouwland
Maischwater15     Leverancier: Kraan
Spoelwater4 ltr     Leverancier: Kraan
Wyeast 3942 Belgian Wheat1     Leverancier: Wyeast
Bottel suiker6gr/liter      

Maischschema

56 °C53 °C63 °C78 °C
stort min.20 min.45 min.2 min.

Opmerkingen van de brouwer

De laatste hopgift pas toevoegen na het koken en minimaal 5 minuten in de nog hete wort laten zitten.
De eiken chips toevoegen tijdens de lagering. Maximaal 2 tot 3 weken.

Problemen bij brouwen

Soms is er na 45 min. op 63 graden nog zetmeel aanwezig. Blijf dan op 63 graden tot de jodium poef negatief is.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=243