Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

RooieSjimmie

van:Inkoopcommissie
klasse:V
stijl:Overig

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:7.0 %
begin-SG:1062
eind-SG:1012
EBC (kleur):47.0
EBU (bitterheid):27.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)2300 gr   7 EBC  
Aromamout 100 gr   150 EBC  
Caramelmout (150 EBC)150 gr   150 EBC  
Chocolademout (800 EBC)15 gr   800 EBC  
Suiker200 gr      
Tettnanger26 gr 75 min. 3.8 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen4 gr 15 min. 3.6 α Bloemen  
Hallertau Hersbrücker4 gr 15 min. 4.1 α Bloemen  
Maischwater11 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater8 ltr     Leverancier: Kraan
Wyeast 1214 Belgian Abbey1      
Bottel suiker6gr/liter      

Maischschema

67 °C63 °C72 °C78 °C
stort 0 min.30 min.30 min.2 min.

Opmerkingen van de brouwer

Het is mogelijk dat dit bier verdacht veel op een welbekend bier lijkt.
Alternatieve droge gist is S-33.

Smaakimpressie

Het bier proeft wat dun. Dit kan worden opgelost door het maischschema aan te passen naar 25min. op 63C en 35-40min. op 73C.
Verder prima op smaak en het lijkt er echt op.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=232