Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Bijna Blond

van:Inkoopcommissie
klasse:C
stijl:Blond

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:7.6 %
begin-SG:1069
eind-SG:1014
EBC (kleur):16.0
EBU (bitterheid):28.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2400 gr   3 EBC  
Thomas Fawcett & Sons - Viennamalt220 gr   12 EBC Leverancier: Thomas Fawcett & Sons
Biscuitmout110 gr   50 EBC  
Aromamout (50 EBC)110 gr   50 EBC  
Suiker200 gr      
Styrian Goldings hopbloemen30 gr 75 min. 3.6 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen10 gr 15 min. 3.6 α Bloemen  
Maischwater11.6 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater6.9 ltr     Leverancier: Kraan
Wyeast 1214 Belgian Abbey1      
Bottel suiker6gr/liter      

Maischschema

71 °C67 °C78 °C
0 min.60 min.2 min.

Opmerkingen van de brouwer

Zonder de suiker krijg je ongeveer 6,5% alc. Dit bier valt een beetje tussen het type blonde en sterke blonde in.

Voor een betere uitvlokking kan je tijdens de laatste hopgift nog iers mos toevoegen, ongeveer 2gr/10liter.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=230