Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
Keurmeester: Theo van Eijden Opmerkingen keurmeester: Mooi schoon bier en inderdaad het is ook een “Dry” Stout met mooie afdronk. Visuele aspecten: 15 van 15 Basissmaak: 9 van 10 Body: 5 van 5 Mondgevoel: 5 van 5 Geur: 20 van 25 Smaak: 20 van 25 Nasmaak: 11 van 15 |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1047 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 100.0 |
EBU (bitterheid): | 40.0 |
Watertype | ? |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1575 gram |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Ambermout (50 EBC) | 225 gram |
|
50 EBC
|
|
Gerst, geroosterd (1000 EBC) | 225 gram |
|
1000 EBC
|
|
Chocolademout (800 EBC) | 125 gram |
|
800 EBC
|
|
East Kent Goldings | 12.5 gram |
90 min. |
6 α
|
Bloemen |
Fuggles | 13.5 gram |
90 min. |
5.5 α
|
Bloemen |
Wyeast 1084 Irish Ale | |
|
|
|
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
55 °C | 60 °C | 63 °C | 78 °C |
10 min. | 30 min. | 30 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Klassering: 2e plaats klasse B met 85 punten.