Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Mokka Porter

van:Peter Spaan
gepubliceerd:Hobbubrouwen
klasse:V
stijl:Porter (Baltic)

Beschrijving

Twee weken hoofdgisting op 12 graden, 1 week nagisting met de espresso en cacao. Daarna gebotteld met 6 gram suiker/liter.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:70 min.
alcoholpercentage:8.2 %
begin-SG:1075
eind-SG:1015
EBC (kleur):64.0
EBU (bitterheid):52.0
Brouwhuisefficiëntie70 %
Watertypekraan

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Munichmout (15 EBC)1320 gram   15 EBC  
Palemout (7 EBC)1610 gram   7 EBC  
Havervlokken (2 EBC) 170 gram   2 EBC  
Cara Pilsmout (120 EBC)110 gram   120 EBC  
Special B90 gram   400 EBC  
Carafa special III 150070 gram   1500 EBC Leverancier: Weyermann
Magnum10 gram 70 min. 14 α Bloemen  
Saaz hop 12 gram 25 min. 3.4 α Bloemen  
Hallertau Perle 5 gram 25 min. 9 α Bloemen  
Cacaopoeder15 gram      
Espresso (vers gezet)100 ml      
Wyeast 2308 Munich Lager150 ml      

Maischschema

66 °C78 °C
60 min.5 min.

Opmerkingen van de webredactie

Haalde de 2e plaats haalde op het ONK 2013 in de vrije klasse met 88 punten:
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=226