Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
Twee weken hoofdgisting op 12 graden, 1 week nagisting met de espresso en cacao. Daarna gebotteld met 6 gram suiker/liter. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 70 min. |
alcoholpercentage: | 8.2 % |
begin-SG: | 1075 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 64.0 |
EBU (bitterheid): | 52.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 70 % |
Watertype | kraan |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Munichmout (15 EBC) | 1320 gram |
|
15 EBC
|
|
Palemout (7 EBC) | 1610 gram |
|
7 EBC
|
|
Havervlokken (2 EBC) | 170 gram |
|
2 EBC
|
|
Cara Pilsmout (120 EBC) | 110 gram |
|
120 EBC
|
|
Special B | 90 gram |
|
400 EBC
|
|
Carafa Special III 1500 | 70 gram |
|
1500 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
Magnum | 10 gram |
70 min. |
14 α
|
Bloemen |
Saaz hop | 12 gram |
25 min. |
3.4 α
|
Bloemen |
Hallertau Perle | 5 gram |
25 min. |
9 α
|
Bloemen |
Cacaopoeder | 15 gram |
|
|
|
Espresso (vers gezet) | 100 ml |
|
|
|
Wyeast 2308 Munich Lager | 150 ml |
|
|
|
Maischwater | 10 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | x liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Opmerkingen van de webredactie
Haalde de 2e plaats haalde op het ONK 2013 in de vrije klasse met 88 punten: