Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 70 min. |
| alcoholpercentage: | 8.2 % |
| begin-SG: | 1075 |
| eind-SG: | 1015 |
| EBC (kleur): | 64.0 |
| EBU (bitterheid): | 52.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 70 % |
| Watertype | kraan |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Munichmout (15 EBC) | 1320 gram |
|
15 EBC
|
|
| Palemout (7 EBC) | 1610 gram |
|
7 EBC
|
|
| Havervlokken (2 EBC) | 170 gram |
|
2 EBC
|
|
| Cara Pilsmout (120 EBC) | 110 gram |
|
120 EBC
|
|
| Special B | 90 gram |
|
400 EBC
|
|
| Carafa Special III 1500 | 70 gram |
|
1500 EBC
|
Leverancier: Weyermann |
| Magnum | 10 gram |
70 min. |
14 α
|
Bloemen |
| Saaz | 12 gram |
25 min. |
3.4 α
|
Bloemen |
| Hallertau Perle | 5 gram |
25 min. |
9 α
|
Bloemen |
| Cacaopoeder | 15 gram |
|
|
|
| Espresso (vers gezet) | 100 ml |
|
|
|
| Wyeast 2308 Munich Lager | 150 ml |
|
|
|
| Maischwater | 10 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | x liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|