Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Latzenbier

van:Inkoopcommissie
klasse:B
stijl:Alt

Beschrijving

Af en toe wordt er door de Alt brouwerijen een speciaal Alt gebrouwen. Dit bier wordt Latzenbier genoemd. Vaak zijn deze bieren iets donkerder, sterker en bitterder dan de standaard versie.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:5.4 %
begin-SG:1052
eind-SG:1014
EBC (kleur):58.0
EBU (bitterheid):47.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1200 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (15 EBC)600 gr   15 EBC  
Cara-kristal (120 EBC)600 gr   120 EBC  
Chocolademout (800 EBC)10 gr   800 EBC  
Hallertau Perle 25 gr 75 min. 6.3 α Bloemen  
Hallertau Perle 15 gr 15 min. 6.3 α Bloemen  
Tettnanger10 gr 5 min. 3.9 α Bloemen  
Maischwater10ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater8 ltr     Leverancier: Kraan
Wyeast 1007 German Ale1      
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

71 °C67 °C78 °C
0 min.60 min.2 min.

Opmerkingen van de brouwer

Alternatieve droge gist: WB-06 of S-33.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=223