Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
Af en toe wordt er door de Alt brouwerijen een speciaal Alt gebrouwen. Dit bier wordt Latzenbier genoemd. Vaak zijn deze bieren iets donkerder, sterker en bitterder dan de standaard versie. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.4 % |
begin-SG: | 1052 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 58.0 |
EBU (bitterheid): | 47.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1200 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Munichmout (15 EBC) | 600 gr |
|
15 EBC
|
|
Cara-kristal (120 EBC) | 600 gr |
|
120 EBC
|
|
Chocolademout (800 EBC) | 10 gr |
|
800 EBC
|
|
Hallertau Perle | 25 gr |
75 min. |
6.3 α
|
Bloemen |
Hallertau Perle | 15 gr |
15 min. |
6.3 α
|
Bloemen |
Tettnanger | 10 gr |
5 min. |
3.9 α
|
Bloemen |
Maischwater | 10ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 8 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Wyeast 1007 German Ale | 1 |
|
|
|
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
0 min. | 60 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Alternatieve droge gist: WB-06 of S-33.