Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Latzenbier
| van: | Inkoopcommissie |
| klasse: | B |
| stijl: | Alt |
Beschrijving
| Af en toe wordt er door de Alt brouwerijen een speciaal Alt gebrouwen. Dit bier wordt Latzenbier genoemd. Vaak zijn deze bieren iets donkerder, sterker en bitterder dan de standaard versie. |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 5.4 % |
| begin-SG: | 1052 |
| eind-SG: | 1014 |
| EBC (kleur): | 58.0 |
| EBU (bitterheid): | 47.0 |
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1200 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Munichmout (15 EBC) | 600 gr | 15 EBC | ||
| Cara-kristal (120 EBC) | 600 gr | 120 EBC | ||
| Chocolademout (800 EBC) | 10 gr | 800 EBC | ||
| Hallertau Perle | 25 gr | 75 min. | 6.3 α | Bloemen |
| Hallertau Perle | 15 gr | 15 min. | 6.3 α | Bloemen |
| Tettnanger | 10 gr | 5 min. | 3.9 α | Bloemen |
| Maischwater | 10ltr | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 8 ltr | Leverancier: Kraan | ||
| Wyeast 1007 German Ale | 1 | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 71 °C | 67 °C | 78 °C |
| 0 min. | 60 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Alternatieve droge gist: WB-06 of S-33.'t Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=223