Beschrijving
De stout is donker, zoet en heeft een volle rijke roost smaak met bijbehorende aroma's. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 6.1 % |
begin-SG: | 1057 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 215.0 |
EBU (bitterheid): | 30.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Palemout (7 EBC) | 2100 gr |
|
7 EBC
|
|
Cara-kristal (120 EBC) | 200 gr |
|
120 EBC
|
|
Black (geroosterde Gerstemout) | 180 gr |
|
1400 EBC
|
|
Chocolademout (900 EBC) | 100 gr |
|
900 EBC
|
|
East Kent Goldings | 20 gr |
75 min. |
6.5 α
|
Bloemen |
Lactose (Melksuiker) | 150 gr |
|
|
|
Wyeast 1318 London Ale III | 1 |
|
|
Leverancier: Wyeast |
Maischwater | 10.6 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 5.8 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
70 °C | 67 °C | 78 °C |
0 min. | 60 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Alternatief voor de Wyeast 1318 zijn: Wyeast 1099 Safale S-04 of White Labs WPL006.
Eind SG mag tussen de 1012 en de 1016 zitten.
Problemen bij brouwen
De Lactose pas 10 minuten voor het einde van het koken toevoegen.