Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Dead Ringer Ale

van:Theo van Eijden
gepubliceerd:clubblad december 2012
klasse:C
stijl:India Pale Ale

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:7.0 %
begin-SG:1067
eind-SG:1014
EBC (kleur):15.0
EBU (bitterheid):64.0
Brouwhuisefficiëntie83 %
Watertypeleidingwater

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)2600 gram   7 EBC  
Cara-Kristal (120 EBC)220 gram   120 EBC  
Summit 7 gram 60 min. 17 α Bloemen  
Cascade9 gram 60 min. 7.7 α Bloemen  
Summit 4.5 gram 20 min. 17 α Bloemen  
Cascade4.5 gram 20 min. 7.7 α Bloemen  
Summit 4.5 gram 5 min. 17 α Bloemen  
Cascade13 gram 5 min. 7.7 α Bloemen  
Summit 4.5 gram 7 dagen (DH) min. 17 α Bloemen  
Cascade4.5 gram 7 dagen (DH) min. 7.7 α Bloemen  
Safale US-051 zakje     Leverancier: Fermentis
Maischwater     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottel suiker6gr/liter      

Maischschema

67 °C78 °C
60 min.5 min.

Smaakimpressie

Mooi aroma, lijkt iets van mandarijn, en citrus. Geen gapefruit.

Opmerkingen van de webredactie

Recept van de brouwdag van september 2012
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=215