Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Dinkel

van:Inkoopcommissie
klasse:A
stijl:Overig

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:5.5 %
begin-SG:1049
eind-SG:1011
EBC (kleur):14.0
EBU (bitterheid):32.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Spelt800 gr      
Pilsmout (3 EBC) 700 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (17 EBC)400 gr   17 EBC  
Carahell (14 EBC)200 gr   14 EBC  
Hallertau Perle 14 gr 75 min. 5.9 α Bloemen  
Magnum6 gr 20 min. 12.6 α Bloemen  
Maischwater8.6 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater7.1 ltr     Leverancier: Kraan
Wyeast 1007 German Ale1      
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

56 °C53 °C63 °C72 °C78 °C
0 min.10 min.35 min.20 min.2 min.

Opmerkingen van de brouwer

Let op: de eigenschappen van spelt zorgen er voor dat het klaren van het bier iets moeizamer kan verlopen.
Voor de rest brouwen en behandelen zoals je een Weizen brouwt en behandelt.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=212