Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
van: | Matthijs en Niels v.d. Weijden |
klasse: | A |
stijl: | Witbier |
Dit recept is ontstaaan als een "kloon" van gulpener korenwolf. Na wat zoeken, uitproberen en brouwen is dit het resultaat. Het brouw en spoelwater is aangezuurd met 1,5 ml fosforzuur per 10 liter. |
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.0 % |
begin-SG: | 1050 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 9.0 |
EBU (bitterheid): | 16.0 |
Watertype | kraan water |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1400 gram | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Tarwemout (4 EBC) | 375 gram | 4 EBC | ||
Roggemout (6 EBC) | 240 gram | 6 EBC | ||
Spelt | 325 gram | |||
Hallertau Mittelfruh | 5 gram | 75 min. | 5 α | Bloemen |
Cascade | 5 gram | 10 min. | 5 α | Bloemen |
Wyeast 3068 Weihenstephan | ||||
Safbrew WB-06 | 1 zakje | Leverancier: Fermentis | ||
Vlierbloesem | 7 gram | 10 min. | ||
Koriander | 3 gram | 10 min. | ||
Sinaasappelschil, gedroogde | 5 gram | 10 min. | ||
Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
52 °C | 63 °C | 68 °C | 72 °C | 78 °C |
10 min. | 30 min. | 15 min. | 20 min. | 5 min. |