Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
gepubliceerd: | Verander water in bier |
klasse: | C |
stijl: | Sterke Blonde |
Gebruik 11 liter maishwater en ruim 4 liter spoelwater. Vergisting: Hoofdvergisting op 19 graden en de Navergisting op 22 graden De Lagering rond de 1 graden. Gebruik bij het bottelen ongeveer 8 gram suiker per liter |
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 7.0 % |
begin-SG: | 1064 |
eind-SG: | 1004 |
EBC (kleur): | 7.0 |
EBU (bitterheid): | 26.0 |
Watertype | leidingwater |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1770 gram | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Havervlokken | 211 gram | |||
Suiker | 582 gram | |||
Styrian Goldings hopbloemen | 18.1 | 75 min. | 4 α | Bloemen |
Saaz hop | 18.1 | 10 min. | 5 α | Bloemen |
Wyeast 1388 Belgian Strong Ale | ||||
SafBrew S-33 | Leverancier: Fermentis | |||
Safale US-05 | Leverancier: Fermentis | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
62 °C | 72 °C | 78 °C |
45 min. | 15 min. | 5 min. |