Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 7.0 % |
| begin-SG: | 1064 |
| eind-SG: | 1004 |
| EBC (kleur): | 7.0 |
| EBU (bitterheid): | 26.0 |
| Watertype | leidingwater |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1770 gram |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Havervlokken | 211 gram |
|
|
|
| Suiker | 582 gram |
|
|
|
| Styrian Goldings hopbloemen | 18.1 |
75 min. |
4 α
|
Bloemen |
| Saaz | 18.1 |
10 min. |
5 α
|
Bloemen |
| Wyeast 1388 Belgian Strong Ale | |
|
|
|
| SafBrew S-33 | |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Safale US-05 | |
|
|
Leverancier: Fermentis |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 62 °C | 72 °C | 78 °C |
| 45 min. | 15 min. | 5 min. |