Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Kols

van:Inkoopcommissie
klasse:A
stijl:Kölsch

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.0 %
begin-SG:1048
eind-SG:1013
EBC (kleur):10.0
EBU (bitterheid):24.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1200 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Havervlokken (2 EBC) 350 gr   2 EBC  
Munichmout (15 EBC)450 gr   15 EBC  
Hallertau Mittelfruh15 gr 60 min. 4.6 α Bloemen  
Hallertau Hersbrücker10 gr 15 min. 5.1 α Bloemen  
Hallertau Hersbrücker5 gr 3 min. 5.1 α Bloemen  
Wyeast 2565 Kölsch 1      
Maischwater9 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater7 liter     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

65 °C63 °C72 °C78 °C
0 min.30 min.25 min.2 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=207