Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Kols
| van: | Inkoopcommissie |
| klasse: | A |
| stijl: | Kölsch |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1048 |
| eind-SG: | 1013 |
| EBC (kleur): | 10.0 |
| EBU (bitterheid): | 24.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1200 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Havervlokken (2 EBC) | 350 gr | 2 EBC | ||
| Munichmout (15 EBC) | 450 gr | 15 EBC | ||
| Hallertau Mittelfruh | 15 gr | 60 min. | 4.6 α | Bloemen |
| Hallertau Hersbrücker | 10 gr | 15 min. | 5.1 α | Bloemen |
| Hallertau Hersbrücker | 5 gr | 3 min. | 5.1 α | Bloemen |
| Wyeast 2565 Kölsch | 1 | |||
| Maischwater | 9 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 7 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 65 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 0 min. | 30 min. | 25 min. | 2 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=207