Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 60 min. |
| alcoholpercentage: | 5.0 % |
| begin-SG: | 1048 |
| eind-SG: | 1013 |
| EBC (kleur): | 10.0 |
| EBU (bitterheid): | 24.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1200 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Havervlokken (2 EBC) | 350 gr |
|
2 EBC
|
|
| Munichmout (15 EBC) | 450 gr |
|
15 EBC
|
|
| Hallertau Mittelfruh | 15 gr |
60 min. |
4.6 α
|
Bloemen |
| Hallertau Hersbrücker | 10 gr |
15 min. |
5.1 α
|
Bloemen |
| Hallertau Hersbrücker | 5 gr |
3 min. |
5.1 α
|
Bloemen |
| Wyeast 2565 Kölsch | 1 |
|
|
|
| Maischwater | 9 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 7 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 65 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| 0 min. | 30 min. | 25 min. | 2 min. |