Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

KwaaieDrop

van:Inkoopcommissie
klasse:D
stijl:Quadrupel
XML bestand van het recept:KwaaieDrop.xml

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:9.4 %
begin-SG:1089
eind-SG:1021
EBC (kleur):52.0
EBU (bitterheid):20.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2200 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Palemout (7 EBC)1000 gr   7 EBC  
Cara-kristal (120 EBC)300 gr   120 EBC  
Aromamout 100 gr   150 EBC  
Biscuitmout75 gr   50 EBC  
Kandijsuiker, wit50 gr      
Brewers Gold15 gr 75 min. 6.4 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen8 gr 15 min. 4.1 α Bloemen  
Sinaasappelschil, gedroogde2.5 gr 15 min.    
Koriander1 gr 15 min.    
Styrian Goldings hopbloemen8 gr 5 min. 4.1 α Bloemen  
Sinaasappelschil, gedroogde1 gr 5 min.    
Koriander1 gr 5 min.    
Maischwater15.1     Leverancier: Kraan
Spoelwater6.8     Leverancier: Kraan
Wyeast 3787 trappist high gravity1     Leverancier: wyeast
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

67 °C63 °C72 °C78 °C
0 min.40 min.20 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Vergisten tussen de 19-27 graden Celsius. Hierdoor is dit recept goed te brouwen tijdens de warmere maanden.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=187