Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 9.4 % |
| begin-SG: | 1089 |
| eind-SG: | 1021 |
| EBC (kleur): | 52.0 |
| EBU (bitterheid): | 20.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2200 gr |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
| Palemout (7 EBC) | 1000 gr |
|
7 EBC
|
|
| Cara-kristal (120 EBC) | 300 gr |
|
120 EBC
|
|
| Aromamout | 100 gr |
|
150 EBC
|
|
| Biscuitmout | 75 gr |
|
50 EBC
|
|
| Kandijsuiker, wit | 50 gr |
|
|
|
| Brewers Gold | 15 gr |
75 min. |
6.4 α
|
Bloemen |
| Styrian Goldings hopbloemen | 8 gr |
15 min. |
4.1 α
|
Bloemen |
| Sinaasappelschil, gedroogde | 2.5 gr |
15 min. |
|
|
| Koriander | 1 gr |
15 min. |
|
|
| Styrian Goldings hopbloemen | 8 gr |
5 min. |
4.1 α
|
Bloemen |
| Sinaasappelschil, gedroogde | 1 gr |
5 min. |
|
|
| Koriander | 1 gr |
5 min. |
|
|
| Maischwater | 15.1 |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Spoelwater | 6.8 |
|
|
Leverancier: Kraan |
| Wyeast 3787 trappist high gravity | 1 |
|
|
Leverancier: wyeast |
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
| 67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C | | 0 min. | 40 min. | 20 min. | 5 min. |
|