Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Einfainer Doppelbock

van:Inkoopcommissie
klasse:D
stijl:Dubbelbok
XML bestand van het recept:EinFainerDoppelbock.xml

Beschrijving

Een lekkere dubbelbok voor tijdens een gure herfst avond.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:6.7 %
begin-SG:1070
eind-SG:1017
EBC (kleur):79.0
EBU (bitterheid):31.0
Brouwhuisefficiëntie:75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2400 gr   3 EBC Leverancier: Dingemans
Munichmout (15 EBC)400 gr   15 EBC  
Cara-kristal (120 EBC)150 gr   120 EBC  
Chocolademout (800 EBC)85 gr   800 EBC  
Hallertau Hersbrücker11 gr 75 min. 3.4 α Bloemen  
Northern Brewer8 75 min. 9.9 α Bloemen  
Hallertau Hersbrücker7 15 min. 3.4 α Bloemen  
Wyeast 2308 Munich Lager1      
Maischwater12.5 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater7.3 liter     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

53 °C63 °C72 °C78 °C
0 min.30 min.35 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

In 2010, 2011 (Zweifainerdoppelbock) en weer in 2013 (Dreifainerdoppelbock) door de inkoopcommissie geleverd als brouw pakket. Dit alles met slechts kleine wijzigingen in het recept.

Smaakimpressie

Een lekkere dubbelbok. Niet te zoet maar zeker ook niet te droog. Drinkt lekker weg ondanks de stevigheid.

Opmerkingen van de webredactie

Alle hop alfazuur waarden bijgewerkt met de waarden van 2013.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=186