Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. | 
| kooktijd: | 75 min. | 
| alcoholpercentage: | 6.7 % | 
| begin-SG: | 1070 | 
| eind-SG: | 1017 | 
| EBC (kleur): | 79.0 | 
| EBU (bitterheid): | 31.0 | 
| Brouwhuisefficiëntie: | 75 % | 
 
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden | 
|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2400 gr |  | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | 
| Munichmout (15 EBC) | 400 gr |  | 15 EBC |  | 
| Cara-kristal (120 EBC) | 150 gr |  | 120 EBC |  | 
| Chocolademout (800 EBC) | 85 gr |  | 800 EBC |  | 
| Hallertau Hersbrücker | 11 gr | 75 min. | 3.4 α | Bloemen | 
| Northern Brewer | 8 | 75 min. | 9.9 α | Bloemen | 
| Hallertau Hersbrücker | 7 | 15 min. | 3.4 α | Bloemen | 
| Wyeast 2308 Munich Lager | 1 |  |  |  | 
| Maischwater | 12.5 liter |  |  | Leverancier: Kraan | 
| Spoelwater | 7.3 liter |  |  | Leverancier: Kraan | 
| Bottelsuiker | 6gr/liter |  |  |  | 
 
Maischschema
| 53 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C | 
| 0 min. | 30 min. | 35 min. | 5 min. |