Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | B |
stijl: | Brown Ale |
De Chocolade mout is ontbitterd. Voor de stevige drinkers: het toevoegen van 100gr extra suiker levert een ongeveer 0,4 vol% zwaarder bier. |
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 6.4 % |
begin-SG: | 1058 |
eind-SG: | 1011 |
EBC (kleur): | 65.0 |
EBU (bitterheid): | 21.9 |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 2100 gram | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Cara-kristal (120 EBC) | 210 gram | 120 EBC | ||
Chocolademout (800 EBC) | 50 gram | 800 EBC | ||
Bruine suiker | 100 gram | |||
East Kent Goldings | 15 gram | 90 min. | 4.8 α | Bloemen |
Hallertau Perle | 7 | 15 min. | 6.9 α | Bloemen |
Wyeast XL 1098 British Ale | ||||
Maischwater | 8.4 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 8.2 liter | Leverancier: Kraan | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
73 °C | 67 °C | 78 °C |
0 min. | 90 min. | 5 min. |