Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | C |
stijl: | India Pale Ale |
Geschiedenis van dit bier: Vroeger had Engeland veel overzeese kolonies,vliegtuigen waren nog niet, dus al het bier voor de soldaten en Engelse burgers werd via schepen naar de andere kant van de wereld gebracht (India e.d.). Eindelijk daar aangekomen, bleek het meeste bier de lange zeereis niet overleeft te hebben. Nou wisten de Engelse brouwers, dat door het bier een hogere hopgift te geven, het bier langer houdbaar bleef. Vandaar dat alle het export bier, wat zwaarder gehopt werd. |
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 6.0 % |
begin-SG: | 1061 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 23.0 |
EBU (bitterheid): | 48.0 |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 2.5Kg | 7 EBC | ||
Cara-kristal (120 EBC) | 0.1Kg | 120 EBC | ||
Target | 17gr | 90 min. | 10.2 α | Bloemen |
East Kent Goldings | 21gr | 15 min. | 4.8 α | Bloemen |
Cascade | 11 | 6.6 α | Bloemen | |
Wyeast 1056 American Ale | ||||
Maischwater | 9.2 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 8.0 liter | Leverancier: Kraan | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
67 °C | 78 °C |
90 min. | 5 min. |