Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
van: | Ben Jacobs |
klasse: | C |
stijl: | Blond |
Mijn eerste probeersel om zelf thuis te brouwen was ons clubrecept voor de koningstripel. Erg lekker geworden en bij uitruilen ook vergelijkbaar met een andere brouwer.
Nu wilde ik al snel zelf wat verzinnen. Een recept voor een Blond. Het lag in de bedoeling die vervolgens verder te ontwikkelen tot een soort huisrecept (ik heb net de derde versie op de fles). Maar deze eerste versie werd zowaar tweede op het ONK 2008 in de C-klasse (mijn tweede eigen productie!). Dus niet al te veel meer aan versleutelen.
Mijn idee was een Blond(e), gemaakt van pilsmout en maar een hop, voor zowel de bitter als de aromastap. Zo eenvoudig mogelijk, want als beginner heb je nog geen voorraden. Hallertauer Perle werd aangeraden door de inkoop-Cie (waarvoor mijn dank). Ik heb daarvoor relatief weinig ingezet als bitterhop en relatief veel als aromahop. Ik hou van een bier met een mooie neus en ik wilde maar meteen dit soort ideetjes uitproberen. |
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
begin-SG: | 1064 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 0.0 |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 3 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Lindebloesemhoning | 200 g. | |||
Kandijsuiker, wit | 50 g. | |||
Hallertau Perle | 10 g. | 90 min. | 5.5 α | Bloemen |
Hallertau Perle | 20 g. | 15 min. | 5.5 α | Bloemen |
Koriander | 2 g. | 15 min. | ||
Sinaasappelschil, gedroogde | 2 g. | 15 min. | ||
Wyeast 1214 Belgian Abbey | giststarter | |||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
53 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
20 min. | 20 min. | 40 min. | 1 min. |