Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Dubbele Tarwe Tripel

van:Gerrit Walraven en Arjen Boekhorts
gepubliceerd:November 2008
klasse:C
stijl:Tripel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:9.5 %
begin-SG:1080
eind-SG:1010
EBC (kleur):10.0
EBU (bitterheid):30.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2000   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 900   4 EBC  
Suiker500      
Galena hopbloemen 12 90 min. 10.5 α Bloemen  
Wyeast 3787 trappist high gravity1     Leverancier: wyeast
Sinaasappelschil, gedroogde5 15 min.    
Koriander5 15 min.    
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C63 °C72 °C78 °C
15 min.30 min.15 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=175