Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

La Chouffe vervalst

van:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile
klasse:C
stijl:Tripel

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:6.7 %
begin-SG:1065
eind-SG:1014
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2.6 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Suiker190 g.      
Saaz hop13 g. 75 min. 3.2 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen4 g. 75 min. 4.5 α Bloemen  
Saaz hop10 g. 15 min. 3.2 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen4 g. 15 min. 4.5 α Bloemen  
Chouffe giststarter       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

60 °C70 °C75 °C78 °C
45 min.30 min.5 min.1 min.

Opmerkingen van de brouwer

Gebrouwen op de open brouwdag van 16 september 2007

Opmerkingen van de webredactie

Eerste prijs in de klasse C, clubkampioenschappen 2007
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=172