Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Rijsterbij 4

van:Ernst de Moor & Ernest ter Kuile
klasse:A
stijl:Pilsener

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:60 min.
alcoholpercentage:5.6 %
begin-SG:1049
eind-SG:1006
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1.7 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Rijst570 g.      
Standaard bovengist7 g.      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

45 °C55 °C63 °C72 °C78 °C
15 min.30 min.60 min.30 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Het is essentieel dat de rijst eerst wordt gemalen en gekookt, totdat zij verstijfseld is. Dan aan het begin van het maischen toevoegen, zodat ook het zetmeel van de rijst omgezet wordt in suikers. Maisch in bij 45 graden.

Opmerkingen van de webredactie

tweede prijs klasse A clubkampioenschappen 2007
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=171