Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 90 min. |
alcoholpercentage: | 5.7 % |
begin-SG: | 1053 |
EBC (kleur): | 8.0 |
EBU (bitterheid): | 15.0 |
Watertype | pH maisch- en spoelwater: 5.4 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 800 g. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwemout (4 EBC) | 1.3 kg. |
|
4 EBC
|
|
Caramout (20 EBC) | 65 g. |
|
20 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tettnanger | 9 g. |
90 min. |
5.0 α
|
Bloemen |
Saaz hop | 10 g. |
15 min. |
3.0 α
|
Bloemen |
Wyeast 3068 Weihenstephan | |
|
|
|
Maischwater | 10 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 5 liter |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
44 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
10 min. | 20 min. | 20 min. | 5 min. |