Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.5 % |
begin-SG: | 1051 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 78.0 |
EBU (bitterheid): | 23.0 |
Watertype | pH maisch- en spoelwater: 5.4 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1.0 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Munichmout (15 EBC) | 600 g. |
|
15 EBC
|
|
Caramout (120 EBC) | 300 g. |
|
120 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Chocolademout (900 EBC) | 100 g. |
|
900 EBC
|
|
Lublin | 20 g. |
75 min. |
4.0 α
|
Bloemen |
Lublin | 15 g. |
10 min. |
4.0 α
|
Bloemen |
Wyeast 1007 German Ale | |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
53 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
25 min. | 40 min. | 25 min. | 5 min. |