Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Anchor Steam

van:Louis van Velthoven
klasse:A

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:6.2 %
begin-SG:1056
EBC (kleur):13.0
EBU (bitterheid):27.0
Watertypeph maisch- en spoelwater

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)2.0 kg.   7 EBC  
Caramout (120 EBC)200 g.   120 EBC Leverancier: Dingemans
Hallertau Perle 14 90 min. 6.9 α Bloemen  
Hallertau Perle 4 45 min. 6.9 α Bloemen  
Cascade2 20 min. 5 α Bloemen  
Wyeast 1007 German Ale       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

67 °C78 °C
90 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Een alternatief voor de genoemde gist is Wyeast 2007.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=145