Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

La Chouffe 2006

van:André van der Zee
klasse:C
stijl:Tripel

Beschrijving

Recept samengesteld voor de gezamenlijke brouwdag op 16 september 2006, en geïnspireerd door een thread over het klonen van een Chouffe op Hobbybrouwen.nl: http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php?topic=1727.0;all. De Inkoop-commissie zorgt voor de Wyeast 3522-gist en - indien mogelijk - voor de 'oude' Chouffe-gist uit de gistbank.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:7.5 %
begin-SG:1070
eind-SG:1018
EBC (kleur):8.0
EBU (bitterheid):31.0
Brouwhuisefficiëntie:65 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2.6 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Kandijsuiker, donker190 g.      
Styrian Goldings hopbloemen5 g. 75 min. 5 α Bloemen  
Saaz hop25 g. 75 min. 3 α Bloemen  
Styrian Goldings hopbloemen5 g. 15 min. 5 α Bloemen  
Saaz hop20 g. 15 min. 3 α Bloemen  
Koriander8 g. 5 min.    
Wyeast 3522 Belgian Ardennes       
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

60 °C70 °C75 °C78 °C
45 min.30 min.5 min.1 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=142