Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
Recept samengesteld voor de gezamenlijke brouwdag op 16 september 2006, en geïnspireerd door een thread over het klonen van een Chouffe op Hobbybrouwen.nl: http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php?topic=1727.0;all. De Inkoop-commissie zorgt voor de Wyeast 3522-gist en - indien mogelijk - voor de 'oude' Chouffe-gist uit de gistbank. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 7.5 % |
begin-SG: | 1070 |
eind-SG: | 1018 |
EBC (kleur): | 8.0 |
EBU (bitterheid): | 31.0 |
Brouwhuisefficiëntie: | 65 % |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 2.6 kg. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Kandijsuiker, donker | 190 g. |
|
|
|
Styrian Goldings hopbloemen | 5 g. |
75 min. |
5 α
|
Bloemen |
Saaz hop | 25 g. |
75 min. |
3 α
|
Bloemen |
Styrian Goldings hopbloemen | 5 g. |
15 min. |
5 α
|
Bloemen |
Saaz hop | 20 g. |
15 min. |
3 α
|
Bloemen |
Koriander | 8 g. |
5 min. |
|
|
Wyeast 3522 Belgian Ardennes | |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
60 °C | 70 °C | 75 °C | 78 °C |
45 min. | 30 min. | 5 min. | 1 min. |