Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
van: | Theo van de Voorde |
klasse: | A |
stijl: | Witbier |
Het in het vorige nummer geplaatste witbier recept (van het pakket van de maand) is een al langer bestaand recept wat z’n waarde inmiddels bewezen heeft. Inmiddels heb ik een recept ontwikkeld dat wat sneller te maken is en een wat frisser, maar toch niet zuur witbier geeft dan de oude recepten. Bij dit recept wordt een citroen gebruikt om die frisse smaak in het bier te krijgen en een iets ander maischschema om ervoor te zorgen dat de frisheid in balans is met de zoetheid van het bier. |
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 4.7 % |
begin-SG: | 1049 |
eind-SG: | 1013 |
EBC (kleur): | 0.0 |
EBU (bitterheid): | 15.0 |
Watertype | 6 liter maischwater (niet bewerkt) |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 1 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Tarwemout (4 EBC) | 1 kg. | 4 EBC | ||
Sinaasappelschil, gedroogde | 4 g. | 10 min. | ||
Citroen | 1/4 | 10 min. | ||
Koriander | 3 g. | 10 min. | ||
Bitterhop | 11 g. | 75 min. | 5.5 α | Bloemen |
Yeasthead Delta M | ||||
Bottelsuiker | 7gr/liter |
53 °C | 61 °C | 72 °C | 76 °C |
10 min. | 10 min. | 30 min. | 5 min. |