Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Hefe-dunkelweizen

van:Erwin Vermeij
klasse:B
stijl:Dunkel Weizen

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):0.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Tarwemout (4 EBC) 1200 g.   4 EBC  
Pilsmout (3 EBC) 500 g.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Caramout (150 EBC)300 g.   150 EBC  
Kristalmout (50 EBC)100 g.   50 EBC  
Wyeast 3068 Weihenstephan1 zakje      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

37 °C42 °C52 °C63 °C73 °C80 °C
15 min.15 min.15 min.15 min.30 min.1 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=117