Terug naar overzicht

Tweede bierrecept uit het eerste clubblad

tww oktober 2014
Door: Matthijs van der Weijden

Witbier (2)

van: 't Wort Wat
klasse: A
stijl: Witbier

Recept gegevens

batch grootte: 10 l.
kooktijd: 75 min.
alcohol percentage: 5.3 %
begin SG: 1052
eind SG: 1014
EBC (kleur): 9.0
EBU (bitterheid): 17.0

Ingrediënten

ingrediënt hoeveelheid kooktijd waarde merk / leverancier
Pilsmout (3 EBC) 1200 g.   3 EBC  
Tarwevlokken 850 g.      
Havermout HO 200 g.      
Hallertau 20 g. 75 min. 3.5 α  
Sinaasappelschil, gedroogde 8 g. 10 min.    
Koriander 6 g. 20 min.    
Standaard bovengist 1 zakje      

Maisch schema

52 °C 63 °C 73 °C 78 °C
20 min. 45 min. 20 min. 5 min.

't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=137

Terug naar overzicht