Terug naar overzicht

Eerste bierrecept uit het eerste clubblad

tww oktober 2014
Door: Matthijs van der Weijden

witbier (1994)

van: Sjef Groothuis, brouwerij 'de Drie Horne'
gepubliceerd: eerste clubblad, november 1994
klasse: A
stijl: Witbier

Beschrijving

Dit recept is besproken op de eerste clubavond van t Wort Wat. Het is dus 20 jaar oud.

Recept gegevens

batch grootte: 10 l.
kooktijd: 90 min.
alcohol percentage: 7.0 %
begin SG: 1070
eind SG: 1010
EBC (kleur): 0.0
EBU (bitterheid): 0.0

Ingrediënten

ingrediënt hoeveelheid kooktijd waarde merk / leverancier
Pilsmout (3 EBC) 2000 gram   3 EBC  
Tarwe vlokken 1000 gram      
Hallertau 25 gram 90 min. 3 α  
Saaz hop 5 gram 5 min. 4 α  
Sinaasappelen schillen 3 stuks 5 min.    
Citroen sap van 4 stuks 90 min.    
Farma Trappist 1 zakje      

Maisch schema

40 °C 45 °C 52 °C 63 °C 73 °C 78 °C
15 min. 10 min. 5-10 min. 30-45 min. 30-45 min. 5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Kweek de gist op uit een weizen bier i.p.v. de korrel gist.

't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=239

Terug naar overzicht