Terug naar overzicht

Recept: Peeleel, wisselkei Februari 2014

tww maart 2014
Door: Frank Huitema

Dit bier stond op de fles tijdens de clubavond begin maart 2014.

Peeleel

van:

Inkoopcommissie
klasse: A
stijl: Pale Ale

Beschrijving

Een Amerikaans gestijlde Pale Ale die lang zo pale niet is als de naam doet vermoeden. De koudhop toevoegen tijdens de lagering gedurende 7 dagen.

Recept gegevens

batch grootte: 10 l.
kooktijd: 75 min.
alcohol percentage: 5.1 %
begin SG: 1054
eind SG: 1018
EBC (kleur): 34.0
EBU (bitterheid): 46.0
Brouwhuisefficiëntie 75 %

Ingrediënten

ingrediënt hoeveelheid kooktijd waarde merk / leverancier
Palemout (7 EBC) 1900 gr   7 EBC  
Cara-Kristal (120 EBC) 200 gr   120 EBC  
Cara Red (45 EBC) 200 gr   45 EBC  
Biscuitmout (B) (50 EBC) 200 gr   50 EBC  
Columbus/Tomahawk 8 gr 75 min. 17.9 α Jubbega
Columbus/Tomahawk 4 gr 15 min. 17.9 α Jubbega
Columbus/Tomahawk 4 gr 5 min. 17.9 α Jubbega
Cascade 4 gr   9.2 α  
Maisch water 10.3 ltr     Kraan
Spoel water 7.9 ltr     Kraan
Wyeast 1056 American Ale        

Maisch schema

Temperatuur (°C)      71    67    78 
Tijd (min)   0    60   2 

Opmerkingen van de brouwer

Alternatieve gist is US-05 of Windsor Danstar.

't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=224

Terug naar overzicht