Terug naar overzicht

Mokka porter

tww september 2013
Door: Matthijs van der Weijden

Mokka Porter

van: Peter Spaan
gepubliceerd: Hobbybrouwen
klasse: V
stijl: Baltisch

Beschrijving

Twee weken hoofdgisting op 12 graden, 1 week nagisting met de espresso en cacao. Daarna gebotteld met 6 gram suiker/liter.

Recept gegevens

batch grootte: 10 l.
kooktijd: 70 min.
alcohol percentage: 0.0 %
begin SG: 1075
EBC (kleur): 64.0
EBU (bitterheid): 52.0
Brouwhuis efficiëntie 70 %
Water type kraan

Ingrediënten

ingrediënt hoeveelheid kooktijd waarde merk / leverancier
Munichmout (15 EBC) 1320 gram   15 EBC  
Palemout (7 EBC) 1610 gram   7 EBC  
Havervlokken (2 EBC) 170 gram   2 EBC  
Cara Pilsmout (120 EBC) 110 gram   120 EBC  
Special B 90 gram   400 EBC  
Carafa special III 1500 70 gram   1500 EBC Weyermann
Magnum 10 gram 70 min. 14 α  
Saaz hop 12 gram 25 min. 3.4 α  
Hallertau Perle 5 gram 25 min. 9 α  
Cacaopoeder 15 gram      
Espresso (vers gezet) 100 ml      
Wyeast 2308 Munich Lager 150 ml      

Maisch schema

66 °C 78 °C
60 min. 5 min.

Opmerkingen van de web redactie

Haalde de 2e plaats haalde op het ONK 2013 in de vrije klasse met 88 punten:
Je kan ook een boven gist gebruiken bv. een Wyeast 1187 Ringwood Ale, dan wel warmer vergisten.
 
Dit recept lijkt mij het proberen zeker waard.
Ik zelf heb hem nog niet gemaakt, maar ga dat zeker doen.
 
 
Terug naar overzicht