Mokka Porter
van: |
Peter Spaan |
gepubliceerd: |
Hobbybrouwen |
klasse: |
V |
stijl: |
Baltisch |
Beschrijving
Twee weken hoofdgisting op 12 graden, 1 week nagisting met de espresso en cacao. Daarna gebotteld met 6 gram suiker/liter.
|
Recept gegevens
batch grootte: |
10 l. |
kooktijd: |
70 min. |
alcohol percentage: |
0.0 % |
begin SG: |
1075 |
EBC (kleur): |
64.0 |
EBU (bitterheid): |
52.0 |
Brouwhuis efficiëntie |
70 % |
Water type |
kraan |
Maisch schema
66 °C |
78 °C |
60 min. |
5 min. |
Opmerkingen van de web redactie
Haalde de 2e plaats haalde op het ONK 2013 in de vrije klasse met 88 punten:
Dit recept lijkt mij het proberen zeker waard.
Ik zelf heb hem nog niet gemaakt, maar ga dat zeker doen.
|